Alla inlägg under september 2011

Av womaninred - 13 september 2011 09:19

Att ta ett bad då och då är något som alla kan unna sig. Att bara ligga stilla i varmt vatten är avslappnade och hjälper dig att få bort all stress. Varför inte kombinera badet med lite olivolja och salt för att göra din kropp mjuk? Saltet hjälper dig att få bort döda hudceller och olivoljan återfuktar huden. Passa på att raka benen så blir de helt lena eftersom det varma vattnet kommer öppna hårsäckarna och underlättar rakningen. Så tappa upp ett bad du och njut, jag ska hoppa in i vattnet NU! Ciao!


Hud
Av womaninred - 9 september 2011 10:21

Att ha slitet hår är inte roligt att ha, men vad är det som sliter på håret egentligen? Här är några saker som sliter på håret och när du väl vet om vilka bovar det är kan du undvika/minimera dem :P


Värme:


Att locka, platta och föna håret sliter grymt mycket och för att undvika detta är det bra om du köper ett värmeskyddande medel eller drar ner på användandet på platttången.


Tvätta för ofta:


Att tvätta för ofta sliter på håret och i hårbottnen. Undvik genom att enbart tvätta varannan dag/var tredje och köp schampo och balsam som är snälla mot håret.


Sova med utsläppt hår:


När du sover så gnider du huvudet mot kudden. Fläta håret innan du går och lägger dig så får du även fint lockigt hår på morgonen.


Slita i vått hår:


När håret är fuktigt ska du behandla det varsamt eftersom det är extra skört. Låt det torka innan du gör något med det!


Bleka håret:


Att bleka håret sliter verkligen på håret. Att göra det ofta är inget jag rekommenderar eftersom håret tillslut kan gå av. Gör det helst hos frisören och använd hårinpackning!

Av womaninred - 2 september 2011 18:29

Nu är det så att jag ska flytta till ett annat land så jag kommer inte kunna skriva något mer i bloggen under den kommande veckan. Om en vecka kommer jag dock vara installerad i mitt nya hem och kommer då kunna fortsätta ge er tips :) Om ni har tur kanske jag får tag i min dator under veckan så att jag kan skriva ett litet blogginlägg men jag tvivlar lite på att jag kommer ha tid. Ha det jättebra denna vecka dock så syns vi snart och då ska jag åter fylla bloggen med inlägg! Kram!

Av womaninred - 2 september 2011 18:13

Gyllene hår, inte så tokigt att ha va? Har skrivit tidigare om John Friedas Sheer blond go blonder och jag har nu köpt ett shampo och balsam från hans serie men jag köpte Sheer Blonde Highlight Activating Original Shampoo/Conditioner Honey to Caramel. Istället för att håret bleks som den jag tidigare skrev om i inlägget John Frieda så ger det här schampot/balsamet en mer gyllene/honungsblont hår. Det blir fräscht och naturligt och det här schampot skulle jag kunna använda varje dag. Luktar så gott och håret känns lent och fint. Rekommenderar den här produkten om ni vill ha en lite mer färgrik blont hår. Alla som har "råttfärgat" hår - titta hit! Efter några tvättar ska håret  få en mer klar färg. Resultatet skiljer sig från person till person och det är ingen färgning, produkten innehåller enbart ingredienser som på  något vis bleker/tar fram nyanser i ditt hår. fråga mig inte hur det går till, har verkligen ingen aning men älskar jag det? JA!


Köpte mitt på KICKS för 105 kr st, sved lite i plånboken men det var det värt.


   

Av womaninred - 1 september 2011 22:03

Härmed startar jag krig mot finnar, kvisslor och stora porer!!! Är trött på att de ska förpesta min vardag(okej, nu gnäller jag. Har inte så mycket.) så nu är det KRIG! De ska BORT! Om det finns fler där ute som vill delta så gör som jag!


Gör ett ångbad för ansiktet. Häll upp kokande vatten i en skål och luta ansiktet över den. Lägg en handduk över huvudet så att ingen ånga "smiter". Sitt så i 10 min då porerna har öppnat sig. Om du har stora finnar(som är mogna!) ta papper mellan fingrarna och kläm försiktigt!


Ta fram din rengöringstvätt och tvätta ansiktet(absolut inte vanlig tvål eftersom det är uttorkade och torkar du ut huden kommer den producera mer talg för att skydda sig vilket resulterar i mer finnar...). Jag har provat många olika märken, Neutrogena Visibly Clear, REN, Aco Spotless Face wash, Clinique... listan är lång. Jag rekommenderar att ni besöker ett apotek som erbjuder gratis hudanalys och efter den vet du vad du har för hudtyp och vilka märken och produkter som passar dig. Du kan diskutera vilka produkter du ska använda med apoteket personal. Att fråga kostar inget och det kommer hjälpa dig låg om du vet vad du har att göra med. Jag hade ingen aning om att jag hade en känslig hudtyp och hade köpt helt fel produkter. Bättre att fråga människor som är utbildade. Särskilt om det är gratis ;)


Ta fram en acnelösning ( det här är ett av mina bästa tips!) som du har köpt. rekommenderar Aco Acnelösning som är både billig och bra. Kostar ca 50 kr för 200 ml. Aco är ett bra märke som du kan köpa på apoteket. Acnelösningen är en lösning med SALICYLSYRA som motverkar att talgkörtlarna blir igentäppta(vilket betyder att den motverkar finnar). Ta och doppa en bomullstuss i acnelösningen och dutta sedan på de utsatta områdena.


Smörj sedan in huden med en dagkräm/nattkräm som är anpassad till din hudtyp(fet, torr, känslig, blandhy...), det behöver inte vara en dyr kräm så länge den är anpassad till din hudtyp. Gå till apoteket och fråga om de gör hudanalyser eller fråga om råd. de är väldigt bra utbildade och kan hjälpa dig välja rätt produkter gratis.


Upprepa sedan denna behandling varje morgon och varje kväll. Ångbadet behöver du självklart inte göra varje dag men se till att ALLTID tvätta av er allt smink när ni går och lägger er! Att inte göra det påverkar huden otroligt mycket. Ni kanske inte ser det idag men er hy kommer förr eller senare ta stryk och då är det för sent.


Om vi sköter den här rutinen(och inte äter för mycket choklad och kanske tränar någon gång i veckan :P ) så kommer vi stråla. Farväl finnar!


Aco är ett bra märke och är billigt jämfört med många märken. Här nere är det bilder på Aco  Acne Gel (som man tar en liten klick på finnen innan man går och lägger sig) och Aco Acnelösning som jag beskrev ovan. 



   

Hud
Av womaninred - 1 september 2011 17:42

Mjuk hud är väl något alla drömmer om? Men att smörja in sig morgon och kväll är kanske inte det roligaste? Och vem har lust att lägga ut hur mycket pengar som helst på en lotion som ska "tränga in i hudens alla skick och återfukta på djupet" ? Det finns ju billigare alternativ...


Gå till mataffären och köp lite babyolja, det bästa din kropp kan önska, och smörj in kroppen i duschen. Om du rakar benen innan så kan jag lova dig att du kommer ha världens lenaste, underbaraste ben som din partner kommer älska! Och det bästa är väl ändå att produkten är anpassad för bebisars känsliga hud och därför är perfekt återfuktare för alla hudtyper. Om du inte vill använda babyolja så funkar vanlig olivolja lika bra men personligen gillar jag babyoljan bäst. Kör hårt och visa sedan upp dina ben innan det är försent och vintern kommer. Då kan man ju bara visa upp sina ben på ett fåtal tillfällen... :(


    

Hud
Av womaninred - 1 september 2011 17:25

Har ni någonsin vaknat upp med världens påsar under ögonen? Såna som är så sjukt mörka och som gör att man bara vill gömma sig under täcket igen? Sånt vill vi bli av med! Har letat fram lite tips på hur man kan gör ;)


Ta fram en till kudde att sova på så att huvudet kommer högre upp, det hindrar överflödig vätska att samla sig vid ögonen.


Lägg en gurkskiva/kalla använda tepåsar under ögonen en stund (5-15 min). Ligg ned och slappna av.


Fram med concealern som har viss highlighteffekt och dölj de mörka ringarna :P


Ett tips är att lägga dagkrämen/ögonkrämen i kylen så att den är kall. Kylan tar ned svullnaden.


   

Hud
Av womaninred - 1 september 2011 10:25

Hittade en god body splash på H&M, White Flower, luktar jättegott och kommer i en plastflaska vilket är väldigt praktiskt om man vill packa med den i väskan för att "friska" upp sig innan träffen med hunken som jobbar på sportaffären. Det finns väl inget värre än en väska som dryper av parfym och är full av glasskärvor?


Det som är bra med en body splash är att det funkar väldigt bra till vardags, man luktar gott men det blir inte för mycket eller för "tungt" som det lätt kan bli om man använder parfym. Missförstå inte, älskar parfym men jag har suttit bredvid åtskilliga personer på bussen som dränkt sig i parfym alternativt badat i det. Inte helt okej, tänk på de som är allergiska. Body splash har varit lite "ute" ett tag eller vad man ska säga, det har inte funnits så mycket på marknaden och det som har funnits har luktat...illa... Oftast är de väldigt sliskiga och inget jag skulle vilja lukta. Men nu har det kommit tillbaka lite och jag älskar det. Det är ju hur bra som helst att lukta gott och samtidigt diskret så att ingen stackare får andnöd på bussen, eller?


Hittade inte en exakt bild på just den body splash som jag använder, det här är andra flaskor tror jag.  Nåja, ni behöver ju inte älska exakt samma som jag ;) Hitta er egna favorit!


 


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Översättare

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards