Alla inlägg under september 2011

Av womaninred - 24 september 2011 16:10

Äger du ingen locktång och är för snål för att köpa en? Kanske du istället har en plattång hemma? Att använda en plattång för att göra fina lockar funkar utmärkt och du väljer själv hur du vill att lockarna ske se ut.


Gör så här:


Sätt upp håret i en klämma, lämna underhåret kvar.


Ta en hårslinga, ju större desto större lockar, och kläm åt plattången nära hårbottnen.


Vrid plattången ett halvt varv bakom och dra sedan sakta. Och voilá, hårslingan är lockig. Börja helst bak i nacken och arbeta dig framåt på sidorna. När du är klar tar du ner lite hår från hårklämman och börjar om. På så vis arbetar du metodiskt och får med allt hår.


När du är klar sprejar du lätt håret och kan om du vill använda fingrarna eller en väldigt grov kam/borste och borsta igenom håret lite. Var försiktigt så att du inte förstör lockarna.


En bra sak att börja med vore också att använda ett värmeskyddande medel. Ditt hår kommer att tacka dig. Eftersom jag ytterst sällan använder plattång/locktång/fön så har jag inte ett värmeskyddande medel och jag är lite snål så jag har inte köpt någon. Tycker att jag använder fön och sånt för sällan för att köpa ett medel som skyddar. Men använder du ofta plattång eller likande så MÅSTE du nästan köpa ett bra medel som skyddar mot värmen. Värmen sliter så otroligt mycket på håret så för att få ett friskare hår kan det vara värt det.


Lycka till nu med era lockar!

Av womaninred - 23 september 2011 09:10

Har nu råkat snubbla in på en mirakelolja, en olja som man masserar in i hårbottnen två gånger i veckan och som får håret att växa upp till 5 cm - VARJE MÅNAD! I vanliga fall växer håret c 1 cm per månad så det är STOR skillnad!


Oljan stimulerar tydligen  hårsäckarna och gör så att de producerar mer. Håret ska bli glansigare, tjockare och längre. Låter det för bra för att vara sant?


Det är Ricinolja, oljan som annars oftast används som laxeringsmedel! Oljan är fet, färglös och luktlös men ger uppenbarligen under för ditt hår och ögonfransar. Produkten finns att köpa på apotek(bakom disken så man måste fråga personalen, säg för guds skull inte att du ska ha det i håret, de kollar konstigt på dig då...) eller på hälsokostbutiker, Body Shop m.m Finns att beställa på nätet också.


Jag var tveksam först också men jag gjorde lite efterforskningar och kom fram till att  resultatet varierar från person till person. För vissa personer börjar håret växa som ogräs och för andra märker de ingen skillnad. Men jag tänkte, varför inte testa? Jag menar, du lär ju inte dö av det och det är billigt att köpa. Så jag gick till närmaste Farmacia(apotek på Italienska) och sa att jag ville ha ricinolja. Mannen bakom disken undrade om jag ville ha en liten eller stor flaska. "Stor!" skrek jag nästan. Mannen kollade konstigt på mig men gav mig flaskan (120 ml för 4.30 euro. I Sverige kostar det mellan 40 och 90 kr och man får oftast mer än vad jag fick. ) och jag gick nöjd där ifrån även om jag visste att mannen bakom disken  nu trodde att jag var VÄLDIGT forstoppad... Äsch, det bjuder jag på.


Så nu sitter jag med oljan i hårbottnen, ska vänta ca 1 timme och sedan ska jag gå in i duschen och tvätta ur det. Tog foto först på mitt hår och varje vecka ska jag fota och se om det händer något. Självklart kommer jag uppdatera er så vi alla får se hur det går.

Av womaninred - 22 september 2011 21:18

Tänkte att jag skulle skriva lite om komplex/skönhet m.m , om tjejers och killars sjuka behov att vara "perfekta". Att alltid prestera bra och se bra ut är något som tär på barn, tonåringar och vuxna. Vi har blivit så fixerade av att alltid ligga på topp, att alltid ha smink, att alltid ha kläder från det hetaste märket och att alltid vara vacker. Problemet är bara att man lätt undervärderar sig själv och tror att man inte räcker till och allt för ett ideal som vi har i samhället, ett ideal som nästan ingen kan leva upp till och förresten, vem bestämde idealet?  Vem säger att det just är så man ska vara? Vem är det som sätter mallen? Är det grannen, regeringen, modebranschen?


Det finns ingen mall. Men det finns en liten röst i ditt huvud som säger att du inte duger. Självklart vill vi inte ha rösten där, självklart vill vi alltid ha självförtroende nog att göra det vi vill men människan är inte perfekt. Jag skulle bara vilja säga till alla att visst, man kan göra något åt sitt utseende men om du inte är nöjd med vem DU är, kan då en väska från GUCCI eller en plastikoperation göra dig nöjd?


Försök inte vara något du inte är, bara för att du tror att andra vill att du ska vara så. Visst, vill du vara blond så kan du ordna det. Vill du vara brunett kan vi fixa det med. Allt går att fixa men vore det inte bättre att starta inifrån?


Jag tycker att alla har rätten att göra som de vill. Vill man fixa näsan eller färga håret rött så ska man göra det, men bara man vill det av rätt anledning. Att en bloggare som enbart skriver om hur du kan förbättra det och det på dig själv, skriver så här låter kanske lite konstigt, men jag vill att man gör saker för att man själv vill det. Inte för att ens kompis gör det, eller för att din kille vill det e.t.c


Jag känner att min text och budskap är väldigt luddigt men jag får hoppas att någon orkar läsa igenom det här och att kanske förstår ett ord eller två. Skulle bara vilja säga en sista sak: Utgå från din naturliga skönhet. Hitta saker som DU är nöjd med och satsa allt på dem. Har du vackra ögon? Sminka dig så att du framhäver dem. Har du smal midja? Köp kläder som har markerad midja. Framhäv dina bra sidor och tänk på att så länge du är nöjd, så kan resten av världen ta sig.

Av womaninred - 21 september 2011 12:52

Akne behöver inte enbart vara för tonåringar, även när man närmar sig en vuxen ålder kan man lida av det. Om man har en lättare version av akne så kan man behandla själv hemma, har man allvarliga problem med akne så kan besöka en läkare/hudläkare som kan behandla dem åt dig.


Men de flesta lider av akne som man kan behandla själv, problemet är bara att man köper produkter som ska hjälpa mot akne men efter en vecka tycker man att aknen förvärrats och slutar använda produkten. Oftast tar det tid för produkter att verka och oftast så kan dina problem först bli värre innan de blir bättre. Att behandla sin hy är inte något som du kan göra på morgonen och sedan få ett perfekt resultat på kvällen. Räkna med att det kan ta upp mot 6 veckor innan du får resultat.


 


1:     Tvättgel som motverkar bakterier att föröka sig och motverkar från          

         att  bli igentäppta. Basiron AC wash gel, apoteket ca 129 kr.


2:   Nattcreme som tar bort överflödigt talg, minimerar porer och återfuktar.

       Night Renewal hydragel, Exuviance ca 470 kr (dyrt, jag vet).


3:  Aknegel och aknelösning som motverkar att porerna täpps till.

      Aco, Apoteket ca 52 kr.


4:  Rengöring som är specieliserad för pormaskar.

      Tea tree blackhead exfoliating wash,  Body shop ca 100 kr.


5:  Rengöringsgel som motverkar talgproduktionen.

      Clearing skin wash, Dermalogica ca 390 kr.


6:  Mjukgörande lotion som som mildrar talgroduktionen.

      Oil control lotion, Dermalogica ca 435 kr.


7:  Roll on som torkar ut och minskar det röda i finnar som redan brutit ut.

      Pureactive roll on, Garnier ca 79 kr.



Tänkt på!



Återfukta:


Oftast tror man att man enbart får finnar för att ens hy är för fet men man får även finnar om ens hu är för torr.


Vitamin B5:


Vitamin B5 ska motverka finnar eftersom de drar ner talgproduktionen.   

Saker som avokado, bananer, nötter, sirap och fullkorn är det fritt fram att knapra på!


Sol:

           

I många fall hjälper solljus mot akne - glöm bara inte att använda solskydd!


Håll rent:


 Akne sprider sig med hjälp av bakterier. Pilla aldrig med smutsiga fingrar i ansiktet och se till att tvätta handdukar, örngott m.m då och då så kommer din hy må bättre.

Hud
Av womaninred - 20 september 2011 18:43

Nu när hösten närmar sig så får många torra och nariga läppar, en sak som varken snyggt eller skönt för en. Oftast närman börjar bli torr om läpparna så fuktar vi dem med saliv - VÄLDIGT DUMT GJORT! Det är nog det värsta du kan göra, visst verkar det bra för stunden men det gör läpparna ännu torrare och tillslut kommer de spricka.  För att undvika det här kan du investera i ett bra lypsyl, (Försvarets hudsalva är alltid rätt, Vaselin och Lypsyl är bra de med) eller så kan du göra så här:


Börja med att fukta läpparna med varmt vatten, ta sedan en frottéhandduk och gnugga bort döda hudceller. Gå sedan in i köket och ta fram lite olivolja som du gnider in i läpparna. Olivolja är så grymt underskattat, man kan ha det till allt. Torra händer, läppar, håret, kroppen m.m Och när du inte använder olivoljan till att göra skönhetsprodukter, så är det ju underbart att du kan använda det i köket ;)


       

Av womaninred - 14 september 2011 13:00

Här är några tips om hur du får ögonen att verka större och hur du ger dem en mer intensiv blick.


Använd en mascara som förlänger dina fransar eller lösögonfransar. Om ögonfransarna är långa ger de ögat ett större intryck.


Applicera en ljus ögonskugga(guld, vit, aprikos m.m.) vid den inre ögonvrån. Ljusa färger förstorar.


Lägg en vit/creme färgad kajal innanför de nedre ögonfransarna. Detta gör att ögonvitorna ser större ut.


Lägg en tunn linje med svart kajal längs den övre fransraden och låt den fortsätta lite längre än ögat. Ta lite svart kajal vid den undre fransraden så att den går ihop med linjen på den övre fransraden. Måla INTE svart runt hela ögat, gör du det kommer dina ögon se mindre ut.


 

Av womaninred - 14 september 2011 09:20

Att återfukta huden är extremt viktigt om man vill undvika förtidigt åldrande/slitage på den. Att smörja in kroppen kan även hjälpa mot celluliter som man tyvärr har lite här och där. Att välja "rätt" lotion kan vara svårt, det blir oftast bäst resultat ifall man väljer den produkten som passar ens hudtyp bäst. Om du har väldigt torr hud ska de satsa på en fet kräm och om du inte har särskilt torr hud kan du köpa en lättare variant som inte är lika fet. 


Jag brukar köpa produkter som tränger sig in i huden snabbt så att det inte klibbar och som luktar gott. Visst kan det vara en hel vetenskap att ta reda på vilken produkt som passar just dig men att fråga i affären är alltid bra, de som jobbar vet mer om produkten än vad du gör oftast. Men om du inte vill göra det här till en stor grej rekommenderar jag att du köper en som du tycker luktar gott och som inte klibbar, det finns inget värre än att ha en klibbig hud p.g.a hudlotionen. Just nu använder jag Nivea EXPRESS MOISTURISING BODY LOTION som jag tycker tränger in snabbt i huden utan att klibba. Nivea är ett bra märke, produkter som funkar för rimliga priser.


Mina ben var så sjukt torra innan jag använde produkten att det var hemskt att se, och det underlättade inte att jag var tvungen att gå i shorts och visa upp dem. Långbyxor kommer inte vara möjligt för mig att använda förrän i början av november, vilket har sina för - och nackdelar. Nåja, nu är mina ben mjuka och ser otroligt lena ut, ingen fnasig hud här inte!


                                                  
                        

Hud
Av womaninred - 14 september 2011 09:07

Köpte ett nytt schampo/balsam och jag köpte som vanligt produkter som lovar mer volym, är fast med ett grymt platt hår som behöver lite volym för att se bra ut. Testade den nya produkten från Sunsilk, skapad tillsammans med Teddy Charles. Produkten luktar väldigt gott och ger faktiskt volym, visserligen fönade jag håret torrt så jag vet inte hur det blir än om man låter håret självtorka. Men jag tycker definitivt att man kan ge produkten en chans, vanligtvis kostar den väl ca 50 kr men jag köpte på en kampanj H&M hade så jag betalade enbart 20 kr st. Ett helt okej pris om jag får säga det själv. Kan för övrigt tala om att det är ca 27 grader just nu i Italien och att det förväntas bli uppåt 34 grader innan 13.00 idag. Jag vet inte vad ni har för väder hemma i Sverige men jag gissar att mitt väder slår ert med hästlängder. Får hoppas det i alla fall, någon skadeglädje måste man ju få ha ;)



                                                  
   

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Översättare

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards