Alla inlägg under oktober 2011

Av womaninred - 17 oktober 2011 11:57

Ibland känns håret helt hopplöst torrt. Färgning, blekning, locktång, plattång, spray... en hel del saker som vi utsätter vårt hår för dagligen och precis som huden behöver håret lite extra fukt då och då.


Det finns massor av olika hårinpackningar att köpa, dyra som billiga, bra och ... ja, mindre bra. Om du inte råkar ha en hårinpackning hemma och känner att håret behöver lite extra fukt NU, kolla i skafferiet. Många saker som du hittar där funkar utmärkt till ett torrt hår.


1. Mosa en mogen banan och en avokado som du sedan har i fuktigt håret ca 20 -30 min. Schamponera och skölj ur. Ganska kletigt och geggigt. Inte min favorit p.g.a det.


2. Ta bara lite olivolja som du applicerar i håret. Olivolja är något du kan använda till mycket. I maten, i håret och i badet är några exempel. Om du har det i håret - glöm inte att skölja ur!


3. Ta 1 äggula, en halv dl olivolja och lite rosmarin som du blandar ihop. Applicera i schamponerat hår och låt sitta i 15 - 25 min. Skölj ur och använd balsam. Låt håret självtorka. Perfekt för torrt hår och har blivit lite av min favoritinpackning.


Av womaninred - 16 oktober 2011 11:41

Att ha glansigt och blankt hår är ju inte helt fel och ett väldigt enkelt sätt att få det är att avsluta duschen med iskallt vatten. Låter det mysigt? Kanske inte direkt, men det är bara håret som ska blötas i det kalla vattnet. Det kalla vattnet får håret att sluta sig och det gör att håret ser blankt ut och inte frissigt. Värme får håret att svälla och hårstråna att "öppna" sig och kyla får hårstråna att sluta sig. Så om du vill ha vackert glansigt hår, ställ huvudet under den iskalla duschen i nån minut och låt håret sedan självtorka. Då får du bäst resultat. Lycka till och kom ihåg, det är bara huvudet som behöver pina i det kalla vattnet!

Av womaninred - 12 oktober 2011 15:34

Hur man ska applicera rouge är litet av en egen vetenskap. Det finns miljoner olika nyanser att välja på och tusentals olika sätt att göra det på. När du ska köpa en ny rouge kan du tänka på att välja en färg som påminner om den färg dina kinder får när du blir generad eller den färg som du får när du är ute och rör på dig. Den nyansen kommer se mest naturlig ut på dig. Visst kan man välja att köpa andra nyanser som du kan varva med men om du ska köpa en som håller både när det är vardags eller fest så hitta just den nyansen som påminner om din naturliga färg. När du väl har hittat nyansen får du kanske välja om du vill att den ska vara matt eller glittrande, puderformat eller i cremeform... listan kan bli lång. Fokusera på att hitta rätt nyans och ta resten sen. Just nu kör jag på en rouge i puderformat med lite glitter i från Nivea (måste nog säga att jag älskar det märket i smyg, bra, prisvärda produkter helt enkelt. Perfekt för den som inte vill eller har råd att lägga ut en förmögenhet på sitt smink) som jag älskar. Eftersom jag är väldigt blek passar jag utmärkt i rouge som går i rosa och röda toner. Viktigt att du går efter din egen hud när du köper rouge, hade en kompis som köpte helt fel nyans, det såg inte klokt ut...


Sen när du väl har köpt måste du bestämma dig hur du vill applicera rougen.Här är tre varianter men tänk på att det viktigaste är att man inte tar för mycket rouge. Rouge ska framhäva dina kindben inte göra att du ser ut som en påskkärring. Lycka till!


Variant 1 : Sug in kinderna och applicera rougen där huden går in. under kindbenen helt enkelt. Inte min favorit men många gillar den här varianten.


Variant 2: Applicera rougen på och lite under kindbenen. Arbeta med borsten längs hela kindbenet. Viktigt med rätt nyans och rätt mängd. Det kan ändra allt.


Variant 3: Le stort och applicera rougen på kinderna(på bulorna som uppstår när du ler). Personlig favorit. Du kan även utgå från bulorna och arbeta med borsten längs kindbenen.

Av womaninred - 12 oktober 2011 15:06

Tänkte göra en liten uppdatering om hur det har gått för ricinoljan som jag nu har använt i lite drygt 4 veckor. Kan säga att 120 ml räcker längre än man tror, har fortfarande kvar så att det räcker till åtminstone 3 gånger till. Så oljan är dryg och räcker längre än man tror, vilket gör det hela mycket bättre.


Att applicera oljan i håret är väldigt kletigt och mindre roligt. Sen när man väl lyckats med det ser det ut som om man aldrig någonsin har tvättat håret förut så att visa sig för inneboende m.m är kanske inte så frestande.


Att få ut oljan går ganska lätt, det gäller bara att komma ihåg att man har haft olja i håret, och stannar kvar i duschen en liten längre tid. Gör du inte det kommer du inte fått ut allt och ditt hår ser fett ut när det väl torkar - det är bara vända och stoppa in huvudet i duschen igen. Viktigt att tänka på är att inte använda för mycket schampo för att få ut olja, det torkar ut hårbottnen och är inte bra för håret. Bättre att ta lagom och att skölja ur oljan noga med vanligt vatten.


Har jag märkt någon förändring?


Ja det har jag, håret har faktiskt blivit längre på den här månaden (håret blir självklart längre med eller utan oljan och frågan är ju om håret har vuxit snabbare med olja.) Jag skulle nog kunna säga att håret har vuxit lite mer än vanligt, skulle tippa på att håret har vuxit 2 - 3cm och vanligtvis växer hår 1 cm per månad. Sen har håret blivit glansigt och det ser väldigt bra ut. Inte matt och livlöst som det brukar se ut. Ett stort plus är att jag nu enbart tvättar håret 2 gånger per vecka(tvättade håret förut varje dag eller varannan vilket sliter otroligt mycket på håret) och det hjälper håret att se och må bra ut.


Jag tänkte fortsätta med oljan ett tag till, jag vill se om det verkligen är oljan som får håret att växa eller om det bara är inbillning från min sida och att håret enbart har vuxit så mycket som det brukar. Håret har i alla fall inte fallit av och inget annat hemskt har hänt med det, så andra som vill prova behöver inte vara rädda.


Nästa månad hör jag av mig igen om det här så får vi se vad som hänt under dess. Hoppas på att håret börjar växa rekordsnabbt så att jag får lite hår i hästsvansen ;)


Av womaninred - 11 oktober 2011 18:08


Tänkte tipsa om ett väldigt bra lypsyl (ja, jag vet att jag redan har skrivit om lypsyl men den här produkten var riktigt bra så jag tyckte att jag var tvungen att tipsa någon) nu i hösteländet. Är på besök i Sverige för ögonblicket, att jag lämnade 30 grader och solsken  för det här vädret är otroligt, den enda trösten är att vädret också går utför i Italien nu. När jag väl åker tillbaka så kommer det vara höst, men om man jämför det med den svenska hösten/vintern så är det bara trevligt att åka tillbaka hem till Italien. I alla fall så köpte jag ett lypsyl på H&M för en ganska billig slant och den var väldigt bra. Luktade svagt men gott, var krämig och snabbverkande. Självklart var det Nivea(det märket gör alltid bra produkter) som gjort lypsylet  och den innehåller olivolja och citron. Bli inte rädd när ni ser att lypsylet är olivgrönt, den ger ingen färg ;)


Passar lika bra till trasiga och torra nagelband. Bara smörj in!


                                                  

                                                  

                                                  

                                   


 

Av womaninred - 5 oktober 2011 10:37

Kände att jag ville skämma bort mig själv lite idag, så jag gjorde i ordning ett bad med olivolja och honung vilket är perfekt för huden. Perfekt återfuktning, huden drar bara åt sig allt bra och efter badet kommer man upp med mjuk och len hud. Gjorde också en hårinpackning med banan och honung, håret kan lätt torkas ut om man håller på med ricinolja :P Så jag tänkte att det är  bra att vara ett steg före. Och till sist smetade jag på lite honung i ansiktet också, en urenkel och urbra ansiktsmask. Honung är en jättebra produkt, återfuktande och bakteriedödande så har man lite finnar så är honung jättebra. Många produkter mot finnar torkar ut huden och gör att den känns trist och ohälsosam men honung är bra att använda då och då.



Häll i vattnet i badkaret, häll i ca 1 msk olivolja och 2-3 msk honung. Se till att de blandar sig med vattnet, enklast genom att stoppa i en hand och röra om.


Medan badet blir klar så blöter du håret. Mosa en banan och häll i 2 msk honung (kan ta några droppar olivolja också, skadar aldrig). Blanda till en gegga som du applicerar i håret. Vira plastfolie runt håret och ta sedan på dig en handduk runt huvudet. Plastfolie är bra om du inte vill kladda ner handduken.


Tvätta ansiktet och få bort allt smink m.m Applicera lite honung i ansiktet, undvika ögonen.


Ni bör badet vara klart. Stäng av vattnet och kryp i. Ligg och slappna av i 30 min (raka benen är att rekommendera, älskar släta, mjuka ben!). Gå upp ur badet, ta av handduk och plastfolie. Tvätta rent ansiktet och gå in en snabbis i duschen. Tvätta ur hårinpackningen med lite schampo och balsam. Sedan är det bara och torka och du kommer ha en mjuk och fräsch hud och ett hår som mår toppen. Det är aldrig fel att skämma bort sig själv lite när man har tid. Ett stort plus är att man luktar så gott efter :)

Av womaninred - 3 oktober 2011 15:27

Har skrivit tidigare om hur man noppar ögonbrynen och förhoppningsvis är det några som fått lite hjälp av den. Nu tänkte jag skriva lite om välformade, snygga, markerande ögonbryn som jag vet många drömmer om. Eftersom jag är blond så har jag inte fötts med mörka ögonbryn utan mina ögonbryn är väldigt ljusa. På sommaren bleks de en del och i värsta fall kan det se ut som om jag inte har några ögonbryn på långt håll... inte så kul faktiskt. Självklart eftersom jag inte har de där vackra ögonbrynen (tänk Kiera Knightley i Stolthet och Fördom eller i The Duchess... så avundsjuk!) och jag har ju förstått att för markerande ögonbryn skulle ju inte se klokt ut på mig.  Visst kan man färga ögonbrynen så att de blir mörka och markerande men det är ju bara att inse att alla inte kan klara av den looken. Så jag om många andra får leva med våra bryn som de är, eller?


Jag har faktiskt färgat ögonbrynen på salong (ljust bruna)  och det blev jättebra! Passade på och tog ett paket på att få ögonbrynen noppade och färgade och att få ögonfransarna färgade med. Att få ögonfransarna färgade för mig var ganska ovärt. Märktes ingen större skillnad och det försvann ganska snabbt. Att få ögonbrynen noppade var helt klart värt det i alla fall. Fick en grymt snygg linje som gav ansiktet litet av ett lyft. Att färga dem var intressant. Först tänkte  jag börja gråta när jag såg dem, de var så mörka att jag undrade om tjejen som fixat det gjort fel. Men hon förklarade att färgen skulle släppa tills dagen efter så att det skulle se "normalt" ut. Gick runt med STORA solglasögon hela den dagen...


Dagen efter såg de faktiskt skitsnygga ut. De var markerade men det såg inte onaturligt ut. Synd dock att färgen släpper helt efter ca 6 veckor (beror helt på person, har mött människor som det aldrig tycks släppa för..). Men man kan färga själv hemma hur ofta man vill, Depends frans - och ögonbrynsfärg är riktigt bra.  Annars kan man om man inte känner för att färga köpa en ögonbrynspenna och fylla i brynen lite. Personligen gillar jag mer att använda en pensel och en brun ögonskugga för att fylla i brynen, det blir inga "pennstreck" och det ser mer naturligt ut. Det är en billigare variant än att gå på salong och få det gjort. Är man händig och kan färga ögonbrynen själv spar du in en del pengar, mer pengar spar du in om du enbart köper en ögonskugga. Så även om du är en spara eller slösa så finns det sätt.


Jag kör på ögonskuggan, men jag rekommenderar alla att någon gång bege sig till en salong och få brynen noppade. Det är lätt att senare bara se till att ögonbrynen håller formen och inte växer vilt ;P


 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Översättare

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards